Ofte stilte spørsmål

Kan jeg kjøre bobil med vanlig sertifikat?
Vi har utleiebiler som kan kjøres med vanlig førerkort klasse-B.

Er det vanskelig å kjøre bobil?
Dagens bobiler er lett kjøte og praktiske, med motorkraft som enkelt holder fartsgrensene på motorveier og motbakker!

Hvor mange sengeplasser er det om bord?
Vi har varierende planløsninger og sengeløsninger. Det er viktig under kjøring å ikke  overskride antall personer som bilen er registrert for. Sjekk vognkort.

Kan man lade mobiltelefoner og nettbrett i bobiler?
Inne i bobilen finnes 230V stikk kontakter. Disse virker ikke under kjøring. Ved tilkobling til 230V på f.eks. en campingplass, vil det være mligheter til å bruke 230V utstyr inne i bilden.

Kan gassen stå på under kjøring?
Dette er ikke lov, ei heller i Europa da dette er felles EU regler. Kjøleskapet har drift på 12v strøm fra motoren under kjøring.

Kan man sove /overnatte på en rasteplass?
Vegmyndighetene har laget til rette for at bilistene skal kunne hvile og rasteplassene er tilrettelagt nettopp for dette. Tar man derimot ut markise, bord og stoler ved bilen «camper» man. Dette er ikke lov.

Hvor lenge varer batteriet uten ladning?
Batteriet lades opp ved kjøring og kjøres det hver dag, kan en gjennomføre en hel ferie uten 230V ladning. Om sommeren har en ikke bruk for intens og kraftig oppvarming, ei heller mye lys, og en vil en kunne bennytte bobilen i flere dager uten ladning. Ønsker man å stå stille i lengre tid uten tilgang på 230V ladning. bør en «spare på strømmen».

Er det varmtvann i bilen?
Blen er utstyrt med friskvannstank på ca 130 liter. Deler av vannet går igjennom en gassdreven varmtvannsbreder på rundt 10 liter. Det varme vannet holder 60gr C og kapasiteten er nok til en varm dusj.

Kan toalettet brukes underveis?
Vi anbefaler å bruke offentlige toalett underveis, da toalett tanken har begrenset kapasitet. Det finnes gode tømmestasjoner på alle campingplasser, mens tømmestasjoner på rasteplasser lags veien er lite utbygget i Norge. En del bensinstasjoner har tydelige skilt ved innkjørsel med mulighet for tømming.

Kan man ta med sykler i bobilen?
De fleste av våre bobiler har sykkelstativ montert utvendig bak.